Over baby eksters en andere vroege vogels

Hallo vriendjes,

hoe is het met jullie? Hier gaat alles zijn gangetje.

Nebel

Ik ben lang triestig geweest om Nebel. Als we dan terugkwamen van de wandeling was ik keiblij, want als baasje de deur naar de living ging opendoen, dan dacht ik dat Nebeltje daar op ons zou staan wachten… maar Nebeltje was er niet meer… Echt nergens meer te vinden.

Ik ging dan vaak een beetje in mijn eentje buiten liggen, een beetje voor mij uitstaren. Ik voelde me zo alleen… Zij was echt mijn grote vriendinnetje.

Hondje

Tegenwoordig zorg ik dat ik altijd mijn hondje bij heb. Dat is nu zo’n beetje mijn vriendje, maar toch niet zo leuk als Nebeltje…

Als ik naar buiten ga op het bedje liggen, neem ik het hondje altijd mee.

Natuurlijk is baasje ook mijn vriendinnetje

En de poesjes ook wel een beetje

Wandelen

We zijn een tijdje niet naar de Plas mogen gaan om te gaan wandelen door een virus ofzo.  Dat was een beetje jammer. Toen moesten we hier in de buurt gaan wandelen en dat was niet zo tof. Dan moesten we altijd aan de lijn, op voetpaden en fietspaden en een klein stukje natuur en konden we niet eens even goed rondcrossen.

Maar gelukkig kunnen we sinds kort terug naar de Plas en nu crossen we er nog harder dan anders.

Vroege vogel

Tegenwoordig begin ik te blaffen als ik vind dat het tijd is om aan de dag te beginnen. En dat is als het licht begint te worden. Dus… rond 5u, 5u30 ten laatste laat ik baasje van beneden weten dat het tijd is om op te staan. En zo kunnen we lekker vroeg gaan wandelen. Zo tussen 6u en 7u kan je ons dus aan de plas vinden.

Gisteren waren er 2 lieve mevrouwen in bikini, die me riepen. Ja… om 6u30 ’s ochtends terwijl het 10°C was… Ja… daar zeg ik geen nee tegen. Maar vooral omdat de deur van de loods (van de surfclub) open stond en ik zag dat er precies lekkere dingen op tafel stonden. Maar ok. Die mevrouwen waren ook wel heel lief voor mij. 🙂

Baby ekster

Over vroege vogels gesproken… Het is hier de tijd van de nieuwe baby vogels. En die baby vogels die hebben nog niet zoveel ervaring met honden… Zo zat er onlangs een spiksplinternieuwe ekster in onze tuin die nog niet doorhad dat je moet maken dat je weg bent als er een hond naar buiten komt.

Dus… ik achter de ekster en… in had hem!!!

Het was de allereerste keer in mijn leven dat ik een beestje kon pakken!!!

Ik heb al heel vaak achter beestjes gelopen maar nog nooit iets kunnen pakken.

Het plezier was jammer genoeg maar van korte duur, want baasje kwam achter me gelopen was aan het roepen dat ik de vogel moest loslaten, kon mij te pakken krijgen en ik heb de vogel dan maar losgelaten. Hij is dan onder de struiken gehuppeld.

De mama en papa en tantes en nonkels eksters waren allemaal luid aan het kwieken. Instructies aan het geven, blijf onder de struik, probeer over de draad te geraken! Een paar eksters kwamen kijken vanop het dak van het tuinhuis.

Eens we allemaal terug binnen waren, zijn ze nog een grondige na-inspectie van de plaats van het incident komen doen en hebben ze hun veiligheids-risico-analyse-document bijgewerkt zodat ze deze case kunnen meenemen in de opleiding van de kleine eksters. De gepakte ekster is er met de schrik (en 1 pluim minder) vanaf gekomen.

Slaapkamer

Terug naar mijn ochtendritueel. Ik blaf niet alleen als ik vind dat baasje moet opstaan, maar ik trek ook aan de klink van de deur naar de hal. Meestal heb ik geen succes, want baasje doet de deur altijd op slot. Maar onlangs was ze dat vergeten en kreeg ik de deur open! Wat een feest!!!

Ik ben naar boven gespurt, heb baasje haar slaapkamerdeur open gedaan en dan roefel roefel bij haar in bed onder het deken, tussen haar benen. Ik ben nog nooit zo’n gelukkig hondje geweest! 😀

Douche

Soms liggen er lekker riekende dingen aan de plas waar ik dan lekker in ga rollen. Maar baasje vindt dat niet zo leuk. Zo lag er onlangs een mensenonderbroek met iets bruins in… Heerlijk. Maar baasje vond het verschrikkelijk… Ik moest dan mee naar boven en onder de douche, maar dat vond ik helemaal niet leuk.

Als ze nu zelf voorstelt om even mee naar boven te gaan, dan vertrouw ik het niet meer.

Beestjes ruilen?

Alleen ’s ochtends voor we gaan wandelen, als ze haar schoenen en Zanobi zijn bandje aan het aandoen is, dan loop ik nog even naar boven naar haar slaapkamer (met mijn hondje). Ik heb daar ontdekt dat baasje ook een beestje heeft. Blijkbaar heeft haar broer Steven dat voor haar gemaakt.

Ik had, dacht ik, een goede deal gemaakt. Ik had mijn hondje op haar bed achtergelaten en had het Totoro beestje in de plaats mee. Maar nee… dat ging niet door. Totoro is baasje haar beestje…

Cosy caves

Voor Nebel haar verjaardag hadden we 2 nieuwe cosy caves gekregen.

Nu hebben we er 4, maar de kapotte is naar buiten verhuisd, zodat er daar ook eentje ligt. En als ik ’s avonds nog met baasje buiten zit, en ik heb zin in wat gezelligheid, dan kruip ik in de versleten cosy cave.

Soms stap ik er ook op de verkeerde manier in…

En soms denken de poesjes dat ze elk recht hebben op 1 cosy cave maar… dat is wel niet de bedoeling hè…

Bezoek

Een paar weken geleden zijn we naar de oma thuis gegaan. Het was de eerste keer dat ik mee mocht. Normaal ging alleen Zanobi mee, en dan bleef ik met Nebel (die echt niet graag in de auto zat) en de poesjes thuis. Maar nu Nebel er niet meer is, gaat baasje mij niet alleen thuis laten, dus mocht ik mee. We hebben er lekker gegeten en we hebben ook een lange wandeling gemaakt in de natuur waar ik ook los mocht lopen.

En vorig weekend hebben we nog eens bezoek gekregen van de papa van baasje en Marjan, en het was wel leuk om nog eens wat meer beweging in en rond het huis te hebben.

Eten

Toen Nebel altijd maar vermagerde, kregen we puppy brokjes om haar wat te laten aansterken. En wij eten altijd allemaal samen, dus at ik ook puppybrokjes.

Tijdens de wandeling aan de Plas kregen wij ook altijd Frolic snoepjes onderweg.

En zo was ik wel een paar killotjes bijgekomen. Ik woog vroeger rond de 18 kg en toen ik een paar maand geleden eens mee naar de dierenarts ging met Nebel, bleek ik 22 kg te wegen. Aiai.

Als we hier in de buurt een wandeling gingen maken, had baasje nooit snoepjes mee, dat waren we zo gewoon. Maar toen we na een tijdje terug naar de plas gingen, had ze daar ook geen snoepjes meer mee! Dat was wel niet zo tof. We hebben nog bijna 3 weken geprobeerd en altijd maar gaan vragen, maar ze had gewoon niks bij dus kon ze ook niks geven. Nu zijn we het gewoon en vragen we niks meer.

Baasje denkt dat ik zo misschien terug wat ga afvallen. Al ben ik echt niet dik hoor. De dokter vond het ook nog geen probleem. Gewoon ne flinke, stoere Rambo hè. 🙂

Nu de puppybrokjes niet meer moeten, had baasje nog eens contact opgenomen met Inge van Bruxo.

Een paar jaar geleden heeft zij de fantastische oplossing bedacht die Spookje van zijn jarenlange buikpijn en -krampen heeft afgeholpen. Ze stelde voor om glutenvrije hertenbrok van Naturis te nemen en daardoor waren al zijn problemen opgelost. Nooit meer krampen en hij voelde zich veel beter.

Onlangs heeft baasje nog eens bij Inge geïnformeerd wat we nu best konden doen qua eten. Want baasje wil wel heel goed en gezond eten voor ons kopen, maar ze let ook goed op haar centjes. En nu raadde Inge ons Dog Lovers Gold aan. Een combinatie van Balance met Original. En dat vinden we inderdaad lekker en het lijkt ook heel gezond.

Staart

Een dikke maand geleden stond mijn staart ineens in een hoek van 90°. Heel raar. Baasje heeft naar de dokter gebeld en foto’s en filmpjes doorgestuurd, maar aangezien ik er verder geen last van had en we toen niet zomaar naar de dierenarts konden als het geen noodgeval was (door dat virus weer), hebben we niets speciaals gedaan.

Baasje was wat gaan opzoeken. Ze vond iets van frozen tail. Als je je als hond wat ‘overdoet’, dan kan je staart zo gaan staan. En in die tijd was ik soms heel hevig aan het blaffen tegen de buurhonden.

Internet zei ook dat het normaal na een week wel zou overgaan, maar hij staat nog altijd wat omhoog. Nu nog 30°. Maar nooit meer ontspannen. En kwispelen kan ik ook niet meer, terwijl ik vroeger zo’n kwispelgat was.

Toen we 3 weken geleden op groot onderhoud gingen (of jaarlijkse controle) bij de dierenarts heeft ze alles bekeken en onderzocht, maar ze vond ook niet wat het kon zijn en ik heb er uiteindelijk ook helemaal geen last van…

Chemische castratie

De buren vonden het niet zo leuk dat ik zo hevig tegen de draad stond te blaffen tegen de buurhonden (en zelfs in de tuin van de buurhonden probeerde te geraken).

Daarom is baasje wat gaan opzoeken wat daaraan gedaan kon worden. En castreren zou een mogelijkheid zijn.

Ze heeft het met de dokter besproken, en die raadde aan om eerst te starten met chemische castratie om te zien of het effect heeft. Want het kan ook aangeleerd gedrag zijn.

3 Weken geleden is het dan gebeurd. Een dikke naald tussen mijn schouders…

De dierenarts zei dat het officieel een maand duurt voor het werkt maar haar ervaring is dat je vaak na een week al een poeslieve hond hebt.

Maar… ik was al een poeslieve hond… Toch meestal. Binnen. Bij baasje…

De buurman had ook nog iets aan de tuin veranderd waardoor we elkaar niet meer konden zien, en baasje riep me altijd meteen terug binnen als ik begon te blaffen en daardoor was het probleem eigenlijk al opgelost een week voor ik gecastreerd werd. Dus zien ze niet echt of het nu echt iets uitmaakt.

In ieder geval… als ik samen met baasje buitenzit en de buurhonden roepen me naar de draad (blaf! blaf!) dan blijf ik vaak gewoon liggen en hoef ik niet meer per sé ‘een babbeltje’ te gaan doen. Vooral omdat baasje altijd superblij en fier en lief is voor mij als ik niet ga blaffen. Of als ik meteen na één blaf al terugkom.

Maar Zanobi begint precies wel iets aan mij te merken. Want de laatste dagen wil die op mij rijden. Dat vind ik niet zo leuk… Maar baasje komt er dan wel meteen tussen.

Verder gaat alles goed. Baasje is altijd thuis bij ons. We kunnen weer veel buiten zitten met dit mooie weer. Dus… iedereen is hier gelukkig. 🙂

5 gedachten over “Over baby eksters en andere vroege vogels

  1. Pingback: Whow... ik heb al 7102 blogposts geschreven - A Happy Life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s